9. toukokuuta 2012

Kutsu Turun 12.5.2012-toritapahtumaanTORILLA TAVATAAN 12.5.2012!
On tullut aika saada äänemme kuuluviin. On tullut aika muuttaa suuntaa. Pahoinvoinnin ja elämän epävarmuuden ei tarvitse aina vain lisääntyä - meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen. Olemme kyllästyneet siihen, että meidän ei anneta vaikuttaa omiin asioihimme. Emmekä ole ainoita.
Vuosi 2011 jäi historiaan Pohjois-Afrikan kansannousuista ja valtaisat mittasuhteet saavuttaneesta valtausaallosta, joka Espanjan demokratia-mielenosoitusten ja torivaltausten (15M) sekä Yhdysvaltojen Occupy-liikehdinnän innoittamana levisi kaikille mantereille. Ihmiset eri maissa alkoivat yhdistää voimiaan - sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.
Seuraava näkyvä hetki yhteistoiminnalle on Espanjan 15M- ja Yhdysvaltojen Occupy-liikkeiden koolle kutsuma kansainvälinen toimintapäivä 12. toukokuuta (12M). Olemme järjestämässä tuona päivänä tapahtumaa, johon nyt kutsumme Sinut mukaan osallistumaan.
Vaikka yhteiskunnan suunta tuntuisi toivottomalta, yhteistoiminnalla sitä on mahdollista muuttaa. Liity mukaan maailmanlaajuiseen valtausaaltoon ja tule tekemään tuota muutosta! Tule mukaan torikokoukseen ja kerro mihin suuntaan itse yhteiskuntaa kehittäisit. Tule tapaamaan muut, yhdistä voimasi heidän kanssaan ja kerää innostusta toimia!
Mikä Occupy?
Vuosi 2011 jäi historiaan Pohjois-Afrikan kansannousuista ja valtaisat mittasuhteet saavuttaneesta valtausaallosta, joka Espanjan demokratia-mielenosoitusten ja torivaltausten (15M) sekä Yhdysvaltojen Occupy-liikehdinnän innoittamana levisi kaikille mantereille.
Lokakuussa liikehdinnän aallokko saapui myös Suomeen, kun 11 eri paikkakunnalla osallistuttiin Espanjan demokratialiikkeen koollekutsumaan maailmanlaajuiseen toimintapäivään (15O). Tuona päivänä sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa kerääntyivät kaupunkien toreille ja aukioille. Kansanjoukot halusivat osoittaa vastalauseensa vallitsevaa yhteiskunnan tilaa ja sen nykyisiä kehityssuuntia kohtaan sekä kehittää nykytilanteelle vaihtoehtoja. Tuosta päivästä sai alkunsa myös mielenosoitus- ja valtausliikehdinnän täkäläinen versio, Torikokous. Yhtäjaksoisesti jatkuneista suomalaisista kokouksista pitkäaikaisin on edelleen käynnissä Helsingissä nykytaiteen museo Kiasman viereisellä nurmikaistaleella.
Lisätietoa: