17. heinäkuuta 2012

Occupy Suomi – Torikokousten valtakunnallinen tapaaminen 2012!


Suomen Torikokousliike järjestää ensimmäisen valtakunnallisen tapaamisensa 11.-13. elokuuta Jyväskylän Mattilanniemessä. Paikalle odotetaan liikkeen aktiiveja useilta paikkakunnilta eri puolilta maata.

Torikokousliike on osa kansainvälistä liikehdintää, joka kantaa Suomessa nimeä Torikokous ja tunnetaan muualla maailmassa muun muassa nimillä 15M-, demokratia- (espanjaksi Democracia real YA! eli Todellista demokratiaa NYT!) sekä Occupy-liike (kuten Occupy Wall Street eli Vallataan Wall Street).

Torikokousliike haluaa luoda kaikille avoimen tilan keskustella yhteiskunnallisista asioista ja pohtia vaihtoehtoja vallitseville poliittisille ja taloudellisille rakenteille. Liike on puoluepoliittisesti, aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Se pyrkii toimimaan vailla muodollisia valtarakenteita tarjoten jokaiselle tasaveroisen mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa liikkeen toimintaan.

Suomessa Torikokouksia on järjestetty syksystä 2011 alkaen ainakin 15 eri paikkakunnalla.

Kaikille avoimen tapahtuman tarkoituksena on edistää Torikokousten välistä verkostoitumista, jakaa kokemuksia eri paikkakuntien toiminnasta, pohtia yhdessä liikkeen tulevaisuudennäkymiä Suomessa sekä antaa aktiiveille uutta potkua syksyn koitoksiin.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa alustuksia yhteiskunnallisista aiheista, keskustelutilaisuuksia ja vapaamuotoista yhdessäoloa. Tapahtumaan haetaan parhaillaan ihmisiä pitämään etukäteen valmisteltuja puheenvuoroja itse valitsemistaan aiheista. Puheenvuorojen esittäjiltä ei vaadita mitään erityistä koulutusta tai kokemusta julkisesta puhumisesta. Myös muusikot ja muut esittävät taiteilijat ovat tervetulleita. Ohjelman valmistelusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen morosopher [ät] lavabit [piste] com.

Torikokousliike haluaa kutsua mukaan kaikki yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet ihmiset kuulemaan, mistä liikkeessä on kysymys, ja osallistumaan halutessaan keskusteluun.

Tapahtumaan on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Myös ilmainen majoitus pyritään tarjoamaan kaikille halukkaille. Tapahtuma on päihteetön. Ruoka- ja polttopuulahjoituksia otetaan kiitollisena vastaan.

Kokoustamisohjelma alkaa La:na 11.8. klo 12.

Lisätietoa:
http://www.scoop.it/t/15m-suomi

Tapahtuman yhteyshenkilö:
Teemu Yliselä, morosopher [ät] lavabit [piste] com


Tapaamisen suunnittelua varten perustetulle sähköpostilistalle liitytään osoitteessa https://lists.riseup.net/www/info/torikokoustapaaminen2012 (1. Paina vihreää plus-merkkiä (Subscribe), 2. Lisää sähköpostiosoitteesi, 3. Paina Submit). Listalle voi myös liittyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen morosopher [ät] lavabit [piste] com. Listalle liittyminen ei luonnollisestikaan sido mihinkään.


Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/466789643345323