24. tammikuuta 2013

Turun kävelykadulla kerätään nimiä EU-kansanäänestystä vaativaan kansalaisaloitteeseen


Nimienkeräystempaus EU-kansanäänestyskansalaisaloitteeseen
Yliopistonkadun kävelykatu, 20100, Turku
Perjantai 25.1.2013 kello 12.30–16

Turun kävelykadulla kerätään nimiä EU-kansanäänestystä vaativaan kansalaisaloitteeseen


Tiedote
24.1.2013
Vapaa julkaistavaksi heti

Yliopistonkadun kävelykadulla Turussa järjestetään nimienkeräystempaus huomenna perjantaina 25.1. kello 12.30–16 välisenä aikana. Nimiä kerätään 1.1.2013 vireillepantuun kansalaisaloitteeseen, jossa esitetään toimitettavaksi uutta kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä.

Suomen asema Euroopan unionin jäsenenä on aivan toinen kuin kansalaisille esitettiin ennen vuoden 1994 neuvoa-antanutta kansanäänestystä. Kansan tahdosta riippumatta Suomi on liittymisensä jälkeen eduskunnan enemmistöpäätöksillä päättänyt luopua omasta rahasta ja finanssipolitiikasta, ulkopolitiikasta, ylimmästä lainsäädäntö- ja tuomioistuinvallasta sekä liittynyt mukaan EMU-maiden velkojen yhteisvastuutakausjärjestelyihin. Myöskään vuoden 1976 jälkeen syntyneet kansalaiset eivät ole voineet kertoa kantaansa EU-jäsenyyteen minkäänlaisessa kansanäänestyksessä. Heilläkin on oikeus vaikuttaa tulevaisuuteensa.

Suomen kansalta on tähän mennessä kysytty suoraa kantaa vain kaksi kertaa, kieltolain kumoamisesta v. 1931 ja Euroopan unioniin liittymisestä v. 1994. Kunnallisella tasolla taas suorat kansanäänestykset ovat koskeneet lähinnä kuntaliitoksia. Kansan puolesta ääntään käyttävien edustajien tulisi osoittaa huomattavasti nykyistä enemmän kiinnostusta kansan tahtoa kohtaan. Kansanäänestys on erinomainen keino ottaa kansalaisten näkemykset huomioon sekä tuoda päätettävät asiat ja niistä käytävä keskustelu lähemmäs kansalaisia.

Tempaus tulee olemaan yksi monista kansalaisaloitteen nimienkeräys tapahtumista. Tule paikalle keskustelemaan kansalaisaloitteesta ja kaikesta mitä siihen liittyy.

Yhteyshenkilöt:
Jarmo Nevalainen, p. 040 734 1919
Linda Lilja, p. 050 347 7749

Kansalaisaloite Oikeusministeriön Kansalaisaloite.fi-palvelussa

Kansalaisaloitteen kannatusilmoituslomakkeen tulostuslinkki

Asianmukaisesti täytetyn ja allekirjoitetun (allekirjoittajan tulee olla oikeasti olemassa oleva henkilö, allekirjoitushetkellä 18 vuotta täyttänyt sekä Suomen kansalainen tai kaksoiskansalainen, ts. äänioikeutettu Suomessa) kannatusilmoituslomakkeen voi postittaa seuraavaan postiosoitteeseen:

Jarmo Nevalainen
Riutojankatu 1 E 28
20360 Turku

Kansalaisaloitteen Facebook-yhteisösivu

Tulostettava versio tiedotteesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti