19. syyskuuta 2011

Kansainvälinen vetoomus

Allaoleva vetoomus on alunperin kirjoitettu Espanjassa ja sen on julkaissut Democracia real YA! -niminen liike. Suomeksi nimi tarkoittaa osapuilleen Todellista demokratiaa HETI! Vetoomusteksti on suomennettu vapaaehtoisvoimin, koska pidämme sen vaatimuksia oikeansuuntaisina ja koska haluamme että kaikki suomalaiset voisivat osallistua vaatimusten muokkaamiseen paremmiksi.

Yhteisvoimin kansainvälisen muutoksen puolesta 15. lokakuuta

Kaikkialla maailmassa kansalaiset lähtevät kaduille lokakuun 15. päivänä ilmaistakseen suuttumuksensa sen johdosta, miten poliitikkojen ja suuryhtiöiden liitto tuhoaa oikeuksiamme. Democracia real YA! (Todellista demokratiaa HETI!) kutsuu sinua osallistumaan tähän rauhanomaiseen protestiin yhtymällä toimintakutsuumme tai kehottamalla muuhun toimintaan tuona päivänä. Meidän on aika kohottaa äänemme. Tulevaisuutemme on uhattuna, mutta mikään ei voi pysäyttää miljoonien ihmisten voimaa, kun he liittyvät yhteen saman päämäärän puolesta.

Democracia real YA! on liike, joka syntyi koordinoimaan Espanjassa erilaisia kansalaisliikkeen ryhmiä. Tunnuksella "Emme ole tavaraa poliitikkojen ja pankkiirien käsissä" tuhannet ihmiset lähtivät liikkeelle 15.5. vaatimaan osallistuvampaa demokratiaa, torjumaan Espanjan poliittisen järjestelmän korruptiota ja ilmaisemaan vastarintaa meihin kohdistetuille säästötoimille. Tuon ensimmäisen mielenosoituksen menestyksestä seurasi useiden kansalaisliikkeiden synty. Telttakyliä pystytettiin koko maassa kaupunkien keskusaukioille, kuten Kairon Tahrir-aukion ensimmäisessä miehityksessä. Telttakylät synnyttivät kansankokouksia, joissa ihmiset muotoilevat päämääräänsä osallistuvan, hierarkioista vapaan päätöksenteon aikana. Toukokuun 15. päivän liike laajeni pian Espanjan ulkopuolelle ja innoitti toimintaa lukuisissa kaupungeissa ympäri maailman, mukaan lukien eurosopimuksen vastainen joukkomielenosoitus kesäkuun 19. päivänä.

Finanssimahdin painostuksen alaiset poliittiset johtajamme toimivat vain harvojen eduksi välittämättä siitä, mikä on tuon toiminnan hinta yhteiskunnan, inhimillisyyden tai ympäristön kannalta. Edistämällä rahanhimoisia sotia ja köyhdyttämällä kokonaisia kansakuntia johtavat luokkamme ryöväävät meiltä oikeutemme vapaaseen ja oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan.

Tästä syystä kutsumme sinua osallistumaan tähän rauhanomaiseen kamppailuun ja levittämään sitä viestiä, että yhdessä kykenemme muuttamaan tämän sietämättömän tilanteen. Yhdistyneinä saamme äänemme kuuluviin!

Lähde: http://torillatavataan.wordpress.com/tietoja/kansainvalinen-vetoomus/

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tämä on siis se Espanjan Aitoa demokratiaa NYT! -liikkeen lähettämä solidaarisuuspyyntö maailmalla, johon Suomessa vastattiin yhteensä 12:lla paikkakunnalla Turku yhtenä niistä.

    VastaaPoista