17. lokakuuta 2011

Torilla tavataan: Turun tiedoksianto

Turun Kauppatorin asuttaminen 15.10. sai alkunsa, kun Espanjassa järjestettyjen torivaltausten osanottajat pyysivät solidaarisuutta koko muulta maailmalta. Pyyntöön on vastattu noin tuhannesta eri kaupungista.

Koko Euroopan ja läntisen maailman kansat ovat tällä hetkellä yksityisten pankkien lypsylehmiä. Huomattava määrä veroeuroja suunnataan yksityisten pankkien kassaan, kun pankit perivät lainoiltaan kohtuuttomia korkoja. Pankkien rahoittaminen veronmaksajien rahoilla on loputtava ja näiden maailman suurimpien varkaiden kuuluu ottaa vastuu omista teoistaan. Poliitikot ovat liian kytköksissä bisnesmaailmaan, jotta he pystyisivät tekemään päätöksiä, joita Suomi ja muu Eurooppa tällä hetkellä tarvitsisi.

Euroopan kansat vaativat nykymuotoisen Euroopan unionin liittovaltiokehityksen lakkauttamista. EU toimii oligarkisesti, eli sitä johtaa pieni eliitti ja sen kaikkein vaikutusvaltaisimpia henkilöitä (mm. Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja (“EU:n presidentti”) Herman Van Rompuy ja Euroopan unionin ulkoasiain ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja (“EU:n ulkoministeri”) Catherine Ashton) ei ole valittu demokraattisilla vaaleilla. Kyseessä on korporatistinen harvainvallan kehitys, jossa kansanvallan merkitys on marginalisoitu.

Lahjoittamamme "Kreikka-paketti" pelastaa vain moraalikadosta kärsiviä pankkeja, jotka jatkavat paketin saatuaan samaa toimintaansa joka puolella Eurooppaa. Kreikan kansaa ei tule syyttää, vaan Kreikan poliitikkojen niin sanottua heikkoa talousosaamista. Kreikan kansan palveluja yksityistetään kohtuuttomasti ja perusturvaa heikennetään. Kreikassa tällä hetkellä jo viranomaisetkin osoittavat mieltään hallitusta vastaan ja Kreikkaan on jouduttu kutsumaan ulkomaista apua väkijoukkojen hajottamiseen. Kreikka on sisällissodan partaalla. Haluammeko rahoittaa Kreikan sisällissodan?

Tämä kehitys voisi levitä Espanjan kautta myös Suomeen, mikäli annamme pankkien jatkaa edesvastuutonta toimintaansa. Espanjassa viime maaliskuussa suuret väkijoukot asettuivat toreille asumaan ja osoittivat, miten vahva kansanrintama voi olla, kun se toimii yhdessä. Suomea lypsetään kuten muita EU-valtioita ja myös meidän on näytettävä, kuka tässä maassa määrää.

Yhteistyö vaatii pieniä yksittäisiä tekoja ja esimerkkiä, ja näistä syntyy yhtenäinen vahva voima. Tule mukaan ja ole osa esimerkkiä, jota muut suomalaiset voivat noudattaa. Olkaamme yhteinen rintama ja kanava, joka antaa vastauksen sille "mitä minä voisin tehdä?" Puhaltakaamme yhdessä maailman pankkien korttitalot nurin. Palautetaan rahan hallintaoikeus kansalle, jolloin holtittomat pankit eivät pääse paisuttelemaan hötörahan avulla kuplia, joiden tuhot tullaan aina lopulta perimään veronmaksajilta.

Onnistumme omalla valuutalla, jonka liikkeellelaskentaoikeus on Suomen valtiolla ja siten kansalla. Tällöin Suomen ei tarvitsisi lisätä valtion velkaa, josta jo nyt maksamme verorahoilla pelkkää vuosittaiskorkoa 2 miljardia euroa.

Valtio on kansaa varten, eikä kansa valtiota varten. Näyttäkäämme, että me päätämme. Jo nyt suurin osa suomalaisista haluaisi lopettaa tämän lahjoittelun rosvopankeille, mutta ihmisiltä puuttuu kanava tuoda kantansa esiin. Kun yhdistymme, saamme voimaa ja näkyvyyttä. Nyt jo YLE ja Turun Sanomat ovat huomioineet aloitteemme. Täten vaatimuksiimme on vastattava ja Suomen on lopetettava oman itsemääräämisoikeuden rajoittaminen ja verovarojen lahjoittaminen kyseenalaisille tahoille.

Olkaamme yksi niistä maista, jotka tulevat olemaan etulinjassa, kun muutos parempaan tapahtuu. Pankkiirit ovat yksin, me olemme yhdessä, globaalisti!

Tiedoksianto luotiin Torilla tavataan -tapahtuman aikana yhteisen keskustelun pohjalta 16.10. puolijoukkueteltassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti