18. lokakuuta 2011

Yksi Turun torikokoustajien manifesti

Maailmassa vallitsee riittoisuus

Meillä on täysin samanlainen tarve kokea mielihyvää, hyväksyntää ja rakkautta kuin suurimmalla osalla muistakin ihmisistä. Olemme torilla kodittomien puolesta, nälkäisten puolesta, yksinäisten vanhusten puolesta ja myös stressaantuneiden johtajien puolesta.­­­­ Kaikilla pitää olla oikeus yhteisöllisyyteen, inhimilliseen elämään ja aito mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin. Maailmassa vallitsee riittoisuus. Resurssit riittävät täyttämään koko ihmiskunnan kaikki hyvään elämään tarvittavat tarpeet, mutta eivät kaikkia halujamme.

Ihmiskunnan ongelmat ovat myös suomalaisten ongelmia - ja toisinpäin. Meidän ei kannata enää kuvitella Suomen olevan irrallaan muusta maailmasta. Globaalissa maailmassa on vaikea eristäytyä eikä se ole pitkällä tähtäimellä edes järkevää.

Halumme ylittävät tarpeemme

Päällisin puolin Suomessa on kaikki hyvin. Jatkuva eriarvoistuminen ja ilmapiirin kylmentyminen näyttää johtavan kuitenkin siihen, ettemme enää välitä lähimmäisistämme tai aina edes itsestämme.

Haluamme olla muistuttamassa, ettemme halua emmekä voi jatkaa tällä tavalla. Nykyinen tilanne on paikoitellen hyvä, mutta toisaalta katastrofaalinen. Luonnon normaalit toiminnot ovat romahtamassa. Miljardi ihmistä näkee nälkää, vaikka ruokaa tuotetaan reilusti yli kaikkien tarpeen. Etsimme itsetuhoisesti onnea materiasta, vaikka hyvä elämä vaatii ainoastaan ruokaa, vettä, lämpöä, turvaa, terveitä ihmissuhteita ja mahdollisuuden toteuttaa itseään. Tämä ei ole vain meidän mielipiteemme - lukuisat tieteelliset tutkimukset tukevat näkemystämme.

Jos päättäjämme ajaisivat poikkeuksetta koko kansan etua, maailmamme ei olisi tässä tilassa. Meilläkään ei silloin olisi tarvetta vaatia muutosta Turun kauppatorilla. Emme odota, että maailma muuttuu heti. Muutos rakentuu pienistä teoista. Älä siis ikinä luule, ettei sinun tekosi vaikuttaisi maailmaan!

Jonkin on muututtava - yhteiskunnan on muututtava - meidän on muututtava.

Näytä, että välität: etsi tietoa, kerro ystävälle, tule mukaan!

Turussa 17.10.2011 Juha, Jukka ja Erkka

Facebook:Torikokous, Turku” ja ”Torikokous, Suomi”
Twitter: #torikokous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti